Ingredientai

Lydeka 800 g
Sviestas 3 šaukštai
Citrininiai pipirai 1 šaukštelis
Česnakas 3 skiltelės
Šalavijo lapeliai 2 vnt.
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Čiobreliai 1 šakelė
Raudonėliai 1 šakelė

Gaminimo eiga

1. Visų pirma žuvį reikia tinkamai apdoroti – nuskusti žvynus ir išimti vidurius. Po to žuvį kruopščiai nuplaukite.

2. Nuplautos lydekos šonuose įpjaukite odą keliose vietose – nuo priekio iki uodegos. Tuomet žuvies vidų ištrinkite prieskoniais – druska, pipirais ir citrininiais pipirais.

3. Į vidų taip pat sudėkite žoleles bei sviesto gabalėlius ir sutraiškytas česnako skilteles.
Lydeką patogiai paguldykite į kepimo formą ir vėl prieskoniais apibarstykite žuvį iš išorės.

4. Viską atlikus – žuvis jau parengta kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir įdėję lydeką į kepimo skardą kepkite orkaitėje maždaug valandą.

5. Kepimo metu kartkartėmis galite žuvį apšlakstyti išbėgusiomis sultimis.

6. Iškepusią lydeką apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai