Ingredientai

Jūros druska žiupsnelis
Natūralūs meduolių prieskoniai arba šių prieskonių mišinys: muskato riešutai, imbiero milteliai, kardamonas žiupsnelis
Porcijos: 3
Namuose gamintas linų sėmenų kisielius be krakmolo, dažiklių, cukraus ir kitų sveikatai nepalankių skonio priedų. Gėrimas puikiai tiks artėjančiam Šv. Kūčių vakarui, derės su kūčiukais, riešutais ar džiovintais vaisiais.

Gaminimo eiga

1. Sudėti visus ingredientus į puodą ir ant labai mažos ugnies nuo užvirimo virti apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Karts nuo karto pamaišyti.

2. Išvirtą kisielių galima (bet nebūtina) pagardinti medumi.

Pastabos:

  • Galima gaminti nevirtą tirštą linų sėmenų gėrimą. Vandenį galima pakeisti augaliniu pienu (labai tinka namų gamybos kokosų ar migdolų pienas). Vakare sumaišyti kokosų ar migdolų pieną, linų sėmenis, po žiupsnelį cinamono miltelių,kardamono, muskato, imbiero, jūros druskos. Palikti šaldytuve per naktį. Ryte suplakti trintuvu. Į šį gėrimą galima įdėti uogų, pavyzdžiui, šilauogių, ir tuomet sutrinti visus ingredientus*.
  • *į kisielių, kurį reikia virti uogų nedėkite - kisielius nesutirštės. Geriausia formulė virto linų sėmenų kisieliaus - virti be jokių papildomų priedų - tik vanduo, sėmenys ir prieskoniai.
Skanaus!
Tinklaraštis „Kuras kūnui“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai