Porcijos: 15
Ant šv. Velykų stalo dažnai puikuojasi mėsos ar liežuvio vyniotinis. Tad šįkart kviečiame jį pasigaminti patiems. Liežuvio vyniotinio skonį įvertins visi.

Gaminimo eiga

1. Norint, kad liežuvis būtų skanus, jį reiktų pamarinuoti kelias dienas sūriame vandenyje su prieskoniais. Tam išvirkite marinatą, dėkite druskos tiek, kad jaustųsi sūrumas, norimų prieskonių bei kelis šaukštelius acto. Ragaukite, kad nebūtų per daug. Į atvėsusį marinatą merkite nuplautą liežuvį ir padėkite šaltai parai ar dviem.

2. Marinuotą liežuvį pavirkite valandą, įmerkite į šaltą vandenį, nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.

3. Kiaulienos sprandinę supjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis ir jas gražiai išmuškite. Tada išdėliokite vieną gabaliuką šalia kito, truputį užleisdami kraštą. pabarstykite druska ir prieskoniais.

4. Įdarui į kiaulienos faršą įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir prieskonius, išmaišykite.

5. Ant paruoštos sprandinės plonai tepkite įdarą, ant įdaro išdėliokite liežuvio griežinėlius ir vėl aptepkite faršu. Tada atsargiai susukite į vyniotinį ir suriškite jį siūlu.

6. Vyniotinį dėkite į verdantį vandenį ir virkite su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį atšaldykite sultinyje, kur virė, paskui paslėkite. Patiekite supjaustytą ir papuoštą žalumynais.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai