Ingredientai
Upėtakiai
2
vnt.
Salierai
1
vnt.
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
pagal skonį
Balzaminis actas
pagal skonį
Daržovių sultinys kubeliais
1
vnt.
Lauro lapai
2
vnt.
Juodieji pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 2
Ar mėginote kada nors gaminti šaltibarščius Italijoje? Ar bandėte Lietuvoje paruošti tikrą itališką rissoto? Lietuvė Eglė ir italė Frančeska pasiryžusios įrodyti, kad dviejų tautų bendradarbiavimas gali duoti puikių rezultatų. Jeigu tik neprasidės ginčai... Norite sužinoti daugiau Eglės ir Frančeskos nuotykių? Skaitykite 1000receptu.lt FB.
Gaminimo eiga
Į verdantį vandenį įdėkite druskos, sultinio kubelį, supjaustytą salierą, lauro lapų.
Įdėkite į puodą gerai nuplautus ir išvalytus upėtakius ir virkite 15-20 min.
Griežinėliais supjaustytą svogūną pakepinkite keptuvėje.
Išvirtą žuvį supjaustykite gabaliukais, atidžiai išrinkite kaulus.
Į vieną indą sudėkite išdarinėtą upėtakį, pakepintą svogūną, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto. Atsargiai išmaišykite.
Palaikykite 3 valandas vėsioje vietoje ir patiekite.
Atsiliepimai