Ingredientai
Grietinė
200
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Miltai
300
g
Cukrus
1
šaukštelis
Soda
1
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Gazuotas mineralinis vanduo
400
ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą.
Trynius išplakite su druska ir cukrumi, paskui – su grietine.
Palaipsniui suberkite miltus ir supilkite gazuotą vandenį. Kas kartą kruopščiai išmaišykite.
Išlydykite sviestą, paskui palikite jį atvėsti. Įberkite į tešlą cukraus, sodos, įdėkite 2 šaukštus sviesto. Dar kartą išmaišykite, uždenkite dubenį ir pastatykite 1 val. šiltoje vietoje.
Baltymus išplakite iki standžių putų, juos įmaišykite į tešlą.
Ištepkite keptuvę lydytu sviestu ir kepkite lietinius. Dėkite lietinius į didelį puodą ir laikykite uždengtus, kad neatvėstų, kol visi iškeps.
Atsiliepimai