Ingredientai

Miltai 300 g
Cukrus 1 šaukštelis
Soda 1 žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą.

Trynius išplakite su druska ir cukrumi, paskui – su grietine.

Palaipsniui suberkite miltus ir supilkite gazuotą vandenį. Kas kartą kruopščiai išmaišykite.

Išlydykite sviestą, paskui palikite jį atvėsti. Įberkite į tešlą cukraus, sodos, įdėkite 2 šaukštus sviesto. Dar kartą išmaišykite, uždenkite dubenį ir pastatykite 1 val. šiltoje vietoje.

Baltymus išplakite iki standžių putų, juos įmaišykite į tešlą.

Ištepkite keptuvę lydytu sviestu ir kepkite lietinius. Dėkite lietinius į didelį puodą ir laikykite uždengtus, kad neatvėstų, kol visi iškeps.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai