Ingredientai
Ruginiai miltai
60
g
Kvietiniai miltai
70
g
Pienas
l
Druska
1
žiupsnelis
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
1
šaukštelis
Aliejus
8
šaukšteliai
Rauginti kopūstai
600
g
Abrikosų marmeladas
150
g
Baltas saldus vynas
4
šaukštai
Razinos
100
g
Cukrus
pagal skonį
Cinamonas
pagal skonį
Porcijos: 4
Originalaus skonio lietiniai.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Palikite, kad pabrinktų.
Baltą vyną supilkite į puodą ir pakaitinkite, sudėkite marmeladą ir razinas, gerai išmaišykite. Sudėkite raugintus kopūstus ir dar pakaitinkite, bet neužvirkite.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus, supilkite 1/8 tešlos ir kepkite blyną, kol jo kraštai apskrus, tada apverskite. Iškeptus lietinius dėkite į vieną ant kito į pašildytą lėkštę, uždenkite ir laikykite šiltai, kol įdaras bus paruoštas.
Kopūstus dėkite ant lietinių, susukite, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu ir patiekite.
Atsiliepimai