Ingredientai

kiaulienos šonkaulių 800 g
kopūstų 400 g
svogūnų 150 g
druskos 1 a. š.
granuliuotų česnakų 1 a. š.
džiovintų čiobrelių 1 a. š.
mėsos sultinio 150 ml
maltos raudonosios paprikos 1 a. š.
smulkintų krapų 2 v. š.
saulėgrąžų aliejaus 4 v. š.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, o kopūstą supjaustykite juostelėmis. Šonkaulius iš abiejų pusių apibarstykite druska bei česnaku.

2. Giliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite šonkauliukus ir apkepkite aukštoje temperatūroje – kiekvieną pusę maždaug po minutę.

3. Mėsą perkėlę lėkštėn, į puodą suberkite svogūnų kubelius ir kepinkite apie 2 minutes. Užpilkite juos sultiniu ir nuolat maišydami, kad svogūnai nepriliptų prie dugno, virkite keletą minučių.

4. Tuomet kiaulieną bei sultinį su svogūnais perpilkite į lėto virimo puodą, suberkite kopūstų juosteles, įberkite šiek tiek druskos, čiobrelių bei maltos raudonosios paprikos. Puodą uždenkite ir palikite virti 4 valandoms.

5. Prieš patiekdami, kiaulienos šonkaulius apibarstykite smulkintais krapais.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai