Porcijos: 2
Ar kada valgėte paštetą ne iš mėsos? Mūsų dienų virtuvėje vegetariniai paštetai užima nemažą vietą kone kiekvieno geresnio restorano meniu. Dažnai šie patiekalai gali pasigirti net ir didesne maistine verte ir nauda žmogui. Ypač, jei tai lęšių paštetas. Be baltymų užtaiso, paštetas apdovanos jūsų gomurį graikinių riešutų ir džiovintų slyvų skoniu.

Gaminimo eiga

1. Pašildytame aliejuje 2-3 min. apkepinkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, vėliau suberkite džiovintas be kauliukų slyvas, nuluptas česnakų skilteles. Kepkite, kol iškeps svogūnas.

2. Trintuvu susmulkinkite riešutus, apkeptus svogūnus, suberkite druską, pipirus ir citrinų sultis pagal skonį. Suberkite lęšius ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Šį paštetą skanu valgyti su daržovėmis.

Rekomendacijos:
Šį paštetą galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba naudoti kaip pyragėlių įdarą.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai