Ingredientai

VAPEUR garuose ruošti lęšiai BONDUELLE indelis
Graikiniai riešutai 50 g
Džiovintos slyvos 7 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Svogūnai 1 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Aliejus 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Porcijos: 2
Ar kada valgėte paštetą ne iš mėsos? Mūsų dienų virtuvėje vegetariniai paštetai užima nemažą vietą kone kiekvieno geresnio restorano meniu. Dažnai šie patiekalai gali pasigirti net ir didesne maistine verte ir nauda žmogui. Ypač, jei tai lęšių paštetas. Be baltymų užtaiso, paštetas apdovanos jūsų gomurį graikinių riešutų ir džiovintų slyvų skoniu.

Gaminimo eiga

1. Pašildytame aliejuje 2-3 min. apkepinkite supjaustytus pusžiedžiais svogūnus, vėliau suberkite džiovintas be kauliukų slyvas, nuluptas česnakų skilteles. Kepkite, kol iškeps svogūnas.

2. Trintuvu susmulkinkite riešutus, apkeptus svogūnus, suberkite druską, pipirus ir citrinų sultis pagal skonį. Suberkite lęšius ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Šį paštetą skanu valgyti su daržovėmis.

Rekomendacijos:
Šį paštetą galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba naudoti kaip pyragėlių įdarą.

BONDUELLE

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla