Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 0.5 stiklinės
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Slyvų džemas 1 stiklinė
Sviestas 2 šaukštai
Cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Išsukite minkštą sviestą su cukrumi.

Sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išsukite.

Įberkite druskos, citrinos žievelę ir išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite, ištieskite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Kol pagrindas kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir kaitinant maišykite, kol cukrus ištirps ir masė patamsės.

Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su džemu.

Užpilkite ant iškepto pagrindo, išlyginkite, pabarstykite migdolų drožlėmis (galite pabarstyti ir smulkintais migdolais).

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 10 minučių.

Patiekite jau atvėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai