Ingredientai
Bulvės
700
g
Pievagrybiai
400
g
Svogūnai
1
vnt.
Fermentinis sūris
100
g
Pienas
1
stiklinė
Kiaušiniai
2
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Čiobreliai
1
šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, o juos padalinkite dar į dvi ar keturias dalis.
Suberkite į verdantį sūrų vandenį ir virkite 5-7 minutes.
Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite į keturias dalis. Apkepkite svieste su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.
Kepimo indą ištepkite sviestu.
Sluoksniuokite nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.
Užberkite tarkuoto sūrio.
Pieną išplakite su kiaušiniais, druska ir čiobreliais. Plakinį užpilkite ant apkepo viršaus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Atsiliepimai