Ingredientai

Bulvės 700 g
Pienas 1 stiklinė
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai 1 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, o juos padalinkite dar į dvi ar keturias dalis.

Suberkite į verdantį sūrų vandenį ir virkite 5-7 minutes.

Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite į keturias dalis. Apkepkite svieste su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.

Kepimo indą ištepkite sviestu.

Sluoksniuokite nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.

Užberkite tarkuoto sūrio.

Pieną išplakite su kiaušiniais, druska ir čiobreliais. Plakinį užpilkite ant apkepo viršaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai