Ingredientai

Bulvės 700 g
Pievagrybiai 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Fermentinis sūris 100 g
Pienas 1 stiklinė
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Čiobreliai 1 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, o juos padalinkite dar į dvi ar keturias dalis.

Suberkite į verdantį sūrų vandenį ir virkite 5-7 minutes.

Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite į keturias dalis. Apkepkite svieste su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.

Kepimo indą ištepkite sviestu.

Sluoksniuokite nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.

Užberkite tarkuoto sūrio.

Pieną išplakite su kiaušiniais, druska ir čiobreliais. Plakinį užpilkite ant apkepo viršaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba