Ingredientai

vištienos krūtinėlės 1 kg
pasukų 1 stiklinė
druskos 1 a. š.
čili pipiro miltelių 0.5 a. š.
česnako miltelių 0.5 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 0.5 a. š.
miltų 1 stiklinė
pasukų 3 v. š.
druskos 1 a. š.
česnako miltelių a. š.
juodųjų pipirų 0.5 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 0.5 a. š.
čili paprikos miltelių a. š.
kepimo miltelių 1 a. š.
saulėgrąžų aliejaus
Traškios vištienos juostelės, kurioms be galo sunku atsispirti. Tai nuostabus užkandis ne tik vakarėliui ar pasisėdėjimui su draugais. Šias juosteles taip pat galima puikiai panaudoti gaminant salotas, sumuštinius ar makaronų patiekalus. Geriausia dalis, kad traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų. Vienas svarbiausių iš jų – pasukos, naudojamos marinatui, kadangi jos labai suminkština vištieną, ir jų dėka iškepti vištienos gabalėliai viduje išlieka minkšti, o išorėje – traškūs.

Gaminimo eiga

6 porcijos

1. Vištienos krūtinėlę supjaustome ~1 cm storio juostelėmis.
2. Viename dubenyje sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 val. (geriausia pernakt).
3. Miltų mišinys – viename dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome, po to pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus (kad beveik apsemtų vištienos juosteles).
5. Kiekvieną juostelę dedame į miltų mišinį, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą. Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta miltų mišinio, užsimaišome dar vieną porciją. Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Skanaus!

Tik iškepusios juostelės yra labai traškios, po to pastovėję suminkštėja.

Vištienos nebūtina laikyti marinate pernakt, užtenka ir poros valandų. Bet jeigu turite galimybę vištieną marinuoti 24 val., tuomet tik geriau. Prie vištienos juostelių labai tinka saldžiarūgštis, aštrus ir mėlynojo sūrio padažai.

Traškios vištienos juostelės
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba