Ingredientai
Miltai
250
ml
Malti migdolai
200
ml
Cukrus
ml
Sviestas
150
g
Obuoliai
vnt.
Razinos
1
sauja
Džiovintos spanguolės
1
sauja
Cinamonas
šaukštelis
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Šį kartą dar vienas labai lengvas ir liaudyje tikrai gerai žinomas receptas, kurį šiek pakoregavau pagal turimus ingredientus. Taip, tai obuolių pyrago su manų kruopomis adaptacija. Maniškiame recepte manų kruopų nėra, vietoj jų naudojau migdolų trupinius.
Gaminimo eiga
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklytes. Supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, sumaišykite su razinomis, džiovintomis spanguolėmis, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Ant kepimo formos dugno sutarkuokite ir tolygiai paskirstykite 1/3 sviesto.
Miltus, migdolus ir cukrų sumaišykite. Pusę mišinio suberkite į kepimo formą ir prispauskite prie dugno.
Sudėkite obuolius. Juos taip pat šiek tiek prispauskite.
Galiausiai suberkite likusią miltų, migdolų ir cukraus mišinio dalį, prispauskite.
Ant viršaus sutarkuokite ir tolygiai paskirstykite likusį sviestą.
Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę (180-200 laipsnių C) ir kepkite apie 40 min.
Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę (180-200 laipsnių C) ir kepkite apie 40 min.
Pyragą galima valgyti tiek karštą su vaniliniais ledais, tiek šaltą. Skanaus!
Atsiliepimai