Ingredientai

brokolio 1 vnt.
špinatų 100 g
svogūno 1 vnt.
vidutinių bulvių 4 vnt.
sultinio kubelių 2 vnt.
druskos žiupsnelis
pipirų žiupsnelis
ypač tyro alyvuogių aliejaus
Porcijos: 2
Laidoje „Gardu Gardu“ temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco parodė, kaip išvirti lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikino, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.

Gaminimo eiga

Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba