Ingredientai

Miltai 4 stiklinės
Cukrus 2 šaukštai
Medus 2 šaukštai
Grietinė 0.5 stiklinės
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Soda 0.5 šaukštelio
Citrinų sultys 0.2 šaukštelio
Sviestas 2 šaukšteliai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Cukraus pudra 0.5 stiklinės
Aguonos 1 šaukštas
Porcijos: 10
Už receptą dėkojame skaitytojai Leokadijai. Grybukams kepti reikės specialios keptuvės.

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.

Į grietinę supilkite citrinų sultimis nugesintą sodą.

Kiaušinių trynius išmaišykite su grietine.

Suberkite vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite skystą medų ir gerai išmaišykite.

Sudėkite minkštą sviestą ir išsukite.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešla neturi būti skysta, bet ir kieta (atgnybus turėtų lengvai susiformuoti rutuliukas ir išsilaikyti forma).

Dėkite kepti į įkaitusią keptuvę.

Iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kepkite po 4 minutes.

Atsargiai išimkite ir leiskite kiek atvėsti.

Kepurėlės glajui inde ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Šokoladas turi būti tik šiek tiek šiltas - lengviau prikibs prie kepurėlės.

Kepurėlę panardinkite į šokoladą ir ištraukite. Dėkite ant lėkštės krašto taip, kad kepurėlė kybotų ore. Palaukite, kol šokoladas sustings.

Kotelio glajui kiaušinio baltymus išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis ir aptepkite kotelius. Kol glajus dar nesustingo kojeles apiberkite aguonomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai