Receptu ir patarimais, kaip iškepti legendinę „Pavlovą“, dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė. Patyrusi maisto kūrėja patars ir tai, kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius. „Pavlova“ – nuostabus desertas šventėms.

Gaminimo eiga

* Dažniausia klaida, dėl kurios nepavyksta iškepti teisingo morengo – kepimo temperatūra. Teisingumo vardan reikėtų sakyti, kad morengas yra ne kepamas, bet džiovinamas. Kol to neįsisąmoninau, nepavykdavo ir man, vis atrodė na kaip čia dabar, kepama 100C temperatūroje? O būtent taip

* Mano antras atradimas – kremas. Kadangi tiesiog plakta grietinėlė yra nuobodoko skonio, ją perpus maišau su maskarpone. O labiausiai gaivus ir malonus skonis gaunasi sumaišius maskarponę ir graikišką jogurtą. Šis variantas geriausias ir gamybos prasme, jo neįmanoma perplakti, kaip kartais nutinka su grietinėle.

* Vaisiai ar uogos – pats sezoniškiausias pasirinkimas. Puikiai tinka ne tik braškės ar šilauogės, gardžiai sudera ir kriaušių, kivių, obuolių, vynuogių, ananasų, slyvų gabaliukai ar šių vaisių miksas.

* Drastiškai sumažinau originalaus recepto cukraus kiekį, o jei naudoju saldesnes uogas ar vaisius, į kremą jo visai nededu. Jei visgi mėgstate labiau saldžius skonius, cukraus kiekį galite dvigubinti.

* Ir dar vienas dažnas klausimas – kur dėti nepanaudotus kiaušinių trynius? Juos galima paversti naminiu majonezu, gogelmogeliu ar įmaišyti į pyrago tešlą.

* Naudoju kambario temperatūros kiaušinius. Atskiriu baltymus, juos supilu į plakimo indą. 3 minutes plaku lėtu režimu, tuomet, nenustojant plakti šaukštą po šaukšto dedu cukrų. Sekantį šaukštą beriu, kai prieš tai subertas pilnai ištirpsta, plakimo laikas išsitęsia iki 9-10 minučių, bet taip ir turi būti. Galiausiai supilu actą ir jį įmaišau į baltymus.

* Įjungiu orkaitę, nustatau 100C ir kaitinimą iš viršaus ir apačios.

1. Naudoju silikoninį kepimo kilimėlį, ant jo jau yra pažymėtos įvairaus diametro formos, tai ypatingai patogu kepant šį desertą. Bet jei kilimėlio neturite, puikiai tiks kepimo popieriaus lakštas, ant kurio 26 cm diametro apversta lėkšte pieštuku apibraukiamas ratas. Jokios kepimo formos tikrai nereikia!

2. Į skardą su kilimėliu ar popieriumi sudedu purią baltymų masę, mentele pastumdau, kad gautųsi apvali forma, tuomet iš vidurio, formuodama tarsi indą kremui, baltymus į šonus pakeliu ir formuoju bortą.

3. Skardą dedu į jau įkaitusios orkaitės vidurį ir laikmatyje nustatau 3,5 h. Taip taip, tris su puse valandos.

4. Iškepusį morengą atvėsinu ir dedu ant serviravimo indo (tortinės, lėkštės, padėklo).

5. Kremui skirtus produktus suplaku iki vientisos masės ir cukraus nebegirgždėjimo. Sudedu į morengą, išlyginu paviršių, į kremą truputį paspaudžiant sudedu uogas ar vaisių gabaliukus, pabarstau milteliniu cukrumi.

6. Pavlovą bent 4h palaikau šaldytuve. Tiekiu šaltą.

7. Laikant šaltai, desertas puikiai laikosi 2-3 dienas.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai