Ingredientai

Sviestas 3 šaukštai
Miltai 5 šaukštai
Pienas 700 ml
Druska 1 šaukštelis
Česnakai 1 skiltelė
Druska 0.5 šaukštelio
Prieskoniai pagal skonį
Parmezano sūris 1 šaukštas
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Vištieną susmulkinkite. Pagaminkite baltąjį padažą: pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną.

Padažą pavirkite kelias minutes (nuolat maišykite!).

Supilkite grietinėlę, įberkite druskos.

Paruoškite pomidorų padažą: konservuotus pomidorus supilkite į indą, pagardinkite trintu česnaku, salotų prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų.

Ištepkite kepimo formą (geriausia – 20 × 30 cm dydžio) sviestu ir įpilkite pirmą baltojo padažo sluoksnį.

Truputėlį užpilkite pomidorų padažo ir uždenkite lakštu.

Toliau trys sluoksniai turi būti tokie: baltasis padažas, vištienos gabaliukai ir pomidorų padažas (lakštų – keturi sluoksniai).

Paskutinį sluoksnį prispauskite lakštu, užtepkite baltojo padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.

Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje 30–40 minučių.

Uždėkite kelias pomidorų skilteles, užbarstykite sūrio ir kepkite dar 5–10 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai