Ingredientai
Gaminimo eiga
Vištieną susmulkinkite. Pagaminkite baltąjį padažą: pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną.
Padažą pavirkite kelias minutes (nuolat maišykite!).
Supilkite grietinėlę, įberkite druskos.
Paruoškite pomidorų padažą: konservuotus pomidorus supilkite į indą, pagardinkite trintu česnaku, salotų prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų.
Ištepkite kepimo formą (geriausia – 20 × 30 cm dydžio) sviestu ir įpilkite pirmą baltojo padažo sluoksnį.
Truputėlį užpilkite pomidorų padažo ir uždenkite lakštu.
Toliau trys sluoksniai turi būti tokie: baltasis padažas, vištienos gabaliukai ir pomidorų padažas (lakštų – keturi sluoksniai).
Paskutinį sluoksnį prispauskite lakštu, užtepkite baltojo padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje 30–40 minučių.
Uždėkite kelias pomidorų skilteles, užbarstykite sūrio ir kepkite dar 5–10 minučių.
Atsiliepimai