Gaminimo eiga

Apvoliokite vištienos filė gabalėlius miltuose. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir kepinkite kol suminkštės.

Suberkite česnakus ir kepinkite dar 3 min. Sustumkite svogūnus ir česnakus į keptuvės kraštą, sudėkite vištienos filė gabalėlius ir kiekvieną pusę kepinkite 2 min. kol pasidengs aukso spalvos plutele.

Supilkite sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu, viską kepkite ant mažos ugnies 5–7 min. kol filė gabalėliai nebus visiškai paruošti. Dviem šakutėmis susmulkinkite filė.

Į keptuvę sudėkite pusę maskarponės sūrio ir pesto padažą, maišydami kaitinkite 3–5 min. kol pradės šiek tiek tirštėti. Patraukite keptuvę nuo ugnies, bazilikų lapelius plonai supjaustykite ir sudėkite į padažą.

Nulupkite ir supjaustykite moliūgus nedideliais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą, įpilkite 2 šaukštus vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu kol suminkštės. Pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešutų, šakute šiek tiek susmulkinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sutepkite 20 x 30 cm dydžio kepimo formą sviestu. Ant dugno sudėkite pusę vištienos padažo, uždenkite 4 lazanijos lakštais. Tada sudėkite moliūgų piurė ir užberkite pusę sutarkuoto parmezano.

Vėl uždėkite 4 lazanijos lakštus. Sudėkite likusį padažą ir 4 lazanijos lakštus. Pieną sumaišykite su likusia maskarponės dalimi, įberkite muskato riešutų, pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir užpilkite ant lazanijos.

Viską pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kedro riešutais. Kepkite apie 40–45 min. kol lazanija pasidengs auksine plutele.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai