Ingredientai

Lazanijos lakštai 500 g
Tarkuotas kietasis sūris 100 g
Miltai 2 v. š.
Pienas 400 ml
Sviestas kepimui ir padažui
Pipirai
Porcijos: 6
Lazanija yra toks puikus patiekalas, kurį galima valgyti dažnai ir jis neatsibosta. O neatsibosta todėl, kad kaskart galima rinktis vis kitus įdarus. Šįkart valgome lazaniją su varške.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia kruopščiai ištrinkite varškę su kiaušinio tryniu ir šiek tiek druskos. Ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą, dėkite į jį špinatus ir kelias minutes patroškinkite, kol suminkštės.

2. Gilesniame puode pakaitinkite 1 v. š. sviesto, suberkite miltus, o kai jie apskrus, nuolat maišydami lėtai supilkite pieną. Įberkite, druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.

3. Kepimo formą išklokite lazanijos lakštais, dėkite varškės ir patroškintų špinatų sluoksnį. Užberkite tarkuoto kietojo sūrio. Tuomet vėl klokite lazanijos lapus, dėkite varškės ir špinatų sluoksnį, užberkite sūrio. Sluoksniuokite, kol nebeturėsite varškės ir špinatų. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

4. Viską užpilkite padažu, gausiai užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 min.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai