Ingredientai
Lazanijos lakštai
400
g
Sviestas
50
g
Morkos
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Salierų stiebai
1
vnt.
Jautienos faršas
200
g
Rūkyta kiaulienos šoninė
150
g
Konservuoti pomidorai
400
g
Baltas sausas vynas
100
ml
Bazilikai
1
šaukštelis
Parmezano sūris
50
g
Sviestas
50
g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite susmulkintą svogūną, morką, salierą ir rūkytą šoninę, pakaitinkite 5 minutes.
Sudėkite maltą mėsą ir pakepinkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorus, bazilikus ir supilkite vyną. Uždenkite ir troškinkite 1 valandą.
Lazanijos lakštus 4 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
Nusunkite ir išdėliokite ant kepimo popieriaus.
Sviestu išteptoje kepimo formoje dėkite pirmą lakštų sluoksnį, juos ištepkite troškinta mase, užbarstykite sūrio ir uždenkite lakštais.
Dėkite dar vieną tokį sluoksnį. Ant viršaus pabarstykite sūrio ir išdėliokite sviesto gabaliukus.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Atsiliepimai