Ingredientai

Druska pagal skonį
Pistacijos 0.3 stiklinės
Bulvės 4 vnt.
Bazilikai 0.5 saujos
Mėtos 0.5 saujos
Druska pagal skonį
Baltojo vyno actas 0.25 stiklinės
Porcijos: 4
Tai išties paprastas ir be galo greitai paruošiamas patiekalas, kuris tiks tiek šeimos pietums, tiek ypatingesnei progai.

Gaminimo eiga

Lašišą nuplauti, nuimti odelę ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Gerai pabarstyti druska.

Į smulkintuvą sudėti ingredientus, skirtus pistacijų pesto ir sumalti.

Pagamintą pesto sudėti ant lašišos juostelių ir viską įvynioti į Serrano kumpį.

Suktinukus sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į iki 190 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min.

Actą pilti į puodą ir kaitinti kelias minutes, kol jo sumažės perpus. Tuomet dėti apelsinų džemą ir virti dar 1-2 min.

Bulves virti, kaip įprastai. Pasūdyti, išvirus sugrūsti.

Į smulkintuvą dėti bazilikus ir mėtas, 2 šauktus bulvių. Viską trumpai malti. Gautą masę sumaišyti su likusiomis bulvėmis.

Lėkštėje dėti bulvės, lašišos suktinukus ir užpilti truputį padažo (jis gan kartus).

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai