Ingredientai
Lašišos filė
400
g
Druska
pagal skonį
Kumpis Serrano
100
g
Pistacijos
0.3
stiklinės
Bazilikai
sauja
Parmezano sūris tarkuotas
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Bulvės
4
vnt.
Bazilikai
0.5
saujos
Mėtos
0.5
saujos
Druska
pagal skonį
Apelsinų džemas
100
g
Baltojo vyno actas
0.25
stiklinės
Porcijos: 4
Tai išties paprastas ir be galo greitai paruošiamas patiekalas, kuris tiks tiek šeimos pietums, tiek ypatingesnei progai.
Gaminimo eiga
Lašišą nuplauti, nuimti odelę ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Gerai pabarstyti druska.
Į smulkintuvą sudėti ingredientus, skirtus pistacijų pesto ir sumalti.
Pagamintą pesto sudėti ant lašišos juostelių ir viską įvynioti į Serrano kumpį.
Suktinukus sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į iki 190 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min.
Actą pilti į puodą ir kaitinti kelias minutes, kol jo sumažės perpus. Tuomet dėti apelsinų džemą ir virti dar 1-2 min.
Bulves virti, kaip įprastai. Pasūdyti, išvirus sugrūsti.
Į smulkintuvą dėti bazilikus ir mėtas, 2 šauktus bulvių. Viską trumpai malti. Gautą masę sumaišyti su likusiomis bulvėmis.
Lėkštėje dėti bulvės, lašišos suktinukus ir užpilti truputį padažo (jis gan kartus).
skonis
Atsiliepimai