Ingredientai

Smidrai 500 g
Sviestas 1 v. š.
Citrina 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Ekologiškas sultinys 1 gabaliukas
Grūdėtos garstyčios 1 v. š.
Medus 1 a. š.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai žiupsnelis
Muskatas žiupsnelis
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Lašišą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tuomet griežinėliais supjaustykite citriną, o graikišką jogurtą sumaišykite su garstyčiomis ir medumi.

2. Smidrus nupilkite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite.

3. Tada smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, sudėkite smidrus, supilkite sultinį, pagardinkite muskatais ir 4 minutes patroškinkite.

4. Imkite kepimo rankovę, vieną galą užriškite, paskleiskite viduje smidrų troškinį, sudėkite ant jo citriną ir lašišą, užpilkite graikiško jogurto mišinį, užriškite kitą plėvelės galą. Padarykite keliose vietose skylutes ir apie 20 minučių kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Patiekite su žaliomis salotomis. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai