Ingredientai

Medus 3 v. š.
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 450 g
Sūrio kremas 200 g
Porcijos: 12
Kardamono, cinamono, imbiero ir medaus kvapas, pripildantis visus namus, reiškia tik viena – ant stalo jau netrukus atsidurs visų lietuvių pamėgtas tradicinis medaus tortas. Jo kepimas daugelio namuose jau tapęs tradicija. Tai – tikras lietuviškų Kalėdų skonis.

Gaminimo eiga

1. Dideliame ir karščiui atspariame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, medų. Sudėkite sviestą. Dubenį uždėkite ant puodo su vos verdančiu vandeniu ir maišydami masę kaitinkite virš garų. Nukelkite, įberkite prieskonius ir maišykite.

2. Persijokite miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį įmaišykite į medaus masę. Išminkykite tešlą, padalinkite į 10 lygių dalių, kiekvieną įvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kiekvieno lakšto iškočiokite tešlą kuo ploniau ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Taip iškepkite visus torto lakštus. Kiekvieną dar karštą lakštą apipjaukite uždėję 15–16 cm skersmens lėkštę ar kepimo formos dugną. Nupjaustykite kraštus ir pasilikite juos papuošimui.

3. Citriną nuplaukite, sutarkuokite jos žievelę, išspauskite sultis. Elektriniu plaktuvu išplakite sūrį, kad suminkštėtų. Suberkite cukrų, sudėkite maskarponę ir plakite 1 minutę. Supilkite grietinėlę ir dar plakite 1–2 minutes. Supilkite citrinos sultis, sudėkite tarkuotą žievelę, viską perplakite, kad susimaišytų. Dėkite pirmąjį lakštą į serviravimo lėkštę, uždėkite ant jo didelį šaukštą kremo ir paskirstykite. Viską pakartokite, taip sluoksniuokite visus lakštus. Aptepkite visą torto paviršių plonu kremo sluoksniu ir papuoškite likusios tešlos trupiniais ar norimu dekoru.

4. Palikite tortą per naktį šaldytuve lakštams išbrinkti.

Lietuviški meduoliai
Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai