Ingredientai

Sviestas 5 šaukštai
Takuota laimo vaisiaus žievelė 1 vnt.
Druska 1 žiupsnelis
Šis pyragas galėtų rungtis lengvų ir greitai paruošiamų desertų kategorijoje ir tikrai laimėtų prizinę vietą. Dažnai galvodami pagaminti desertą, pamirštame tokius receptus, kurie stebina savo skoniu ir neverčia ilgai sukiotis virtuvėje.

Gaminimo eiga

Pyragai “ant sausainių pagrindo” jau nieko nestebina, nes tikrai sutrumpina jų ruošimo laiką, tačiau man jie dažniausiai būna rieboki, šiuo atveju laimo sultys čia suteikia lengvumo ir vėsumo. Tik patarimas – išsispauskite sultis iš laimo vaisių, nenaudokite pirktinių. Ir pabaigai užtarkuokite laimo žievelės, kaip dažnai sakau, žalia spalva maiste – stebuklingai nuteikia.

Jei šio pyrago viršus būtų dar padengtas morengu, galėtume jį pavadinti tikra amerikietiška grožybe Kie lime tart, Floridos nacionaliniu pyragu, kurio receptą greičiausiai sukūrė ilgą laiką jūroje ir laive buvęs laivo virtuvės šefas, bet čia tik išgalvota arba ne istorija. O šis receptas mane pasiekė netikėtai, atsitiktinai išvydus internete amerikietiško portalo video “Pyragas, kurio negaminate”. Būtent dėl to jį ir pagaminom.

Pirmiausia gaminam pagrindą iš sausainių ir sviesto (galima pagardinti mėgstamais riešutais). Susmulkintus sausainius ir sviestą gerai išsukame, suformuojame neaukštame kepimo inde pagrindą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje apie 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių. Kepu tol, kol pagrindas parusta.

Kol pagrindas vėsta, kondensuotą pieną sumaišau su laimo sultimis, įberiu žiupsnį druskos ir sudedu kiaušinių trynius, gerai viską išmaišau, įtarkuoju pusės laimo žievelės. Paruoštą masę supilu ant pagrindo ir pašaunam atgal į orkaitę kepti apie 40-45 minutes.

Iškeptą pyragą palieku kambario temperatūroje apie 1 valandą, tuomet nakčiai šaldau šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstau tarkuota laimo žievele.
Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai