Ingredientai

Cukrus 3 šaukštai
Aguonos 8 šaukštai
Cukraus pudra 2 šaukšteliai
Razinos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

2. Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite tris lakštus ir juos plonai iškočiokite.

3. Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

4. Vieną iškočiotų lakštų aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

5. Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

6. Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite vyniotinio viršų.

7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

8. Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Galima naudoti kapotus migdolus ar kitus riešutus.

9. Pjaustykite jau atvėsusį.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta