Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla 0.5 pakelio
Sviestas 200 g
Cukrus 3 šaukštai
Aguonos 8 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukraus pudra 2 šaukšteliai
Razinos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

2. Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite tris lakštus ir juos plonai iškočiokite.

3. Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

4. Vieną iškočiotų lakštų aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

5. Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

6. Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite vyniotinio viršų.

7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

8. Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Galima naudoti kapotus migdolus ar kitus riešutus.

9. Pjaustykite jau atvėsusį.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu