Ingredientai
„Tai vienas mano mėgiamiausių ir greičiausiai pagaminamų desertų“, – tikina tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė Vaiva Čaplikienė. Pasidairius po tinklaraštį galima išvysti net kelias Kuršėno vyniotinio variacijas. Kuršėnų vyniotinis nėra sudėtingas kepinys, tikina tinklaraštininkė, ir kviečia pasigaminti.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame apie 3 min., kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus ir krakmolą, pirmiausia – 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.
Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo kilimėlį su krašteliu. Supilame tešlą, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 6 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo kilimėlį. Biskvitą paliekame visiškai atvėsti.
Gaminame kremą: sviestą plakame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmaišome per sietelį pertrintą varškę.
Gautu kremu ištepame atvėsusį biskvitą. Susukame į ritinėlį, suvyniojame į kepimo popierių, paliekame pailsėti per naktį.
Prieš patiekiant, vyniotinis gali būti dekoruojamas plakta grietinėle arba barstomas cukraus pudra.
Skanaus.
Patarimais, kaip gaminti vyniotinį, kad pavyktų kuo geriau, Vaiva dalijasi šiame tekste: Vaiva tikina: pagaminti Kuršėnų vyniotinį labai paprasta, tik reikia žinoti keletą paslapčių