„Tai vienas mano mėgiamiausių ir greičiausiai pagaminamų desertų“, – tikina tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė Vaiva Čaplikienė. Pasidairius po tinklaraštį galima išvysti net kelias Kuršėno vyniotinio variacijas. Kuršėnų vyniotinis nėra sudėtingas kepinys, tikina tinklaraštininkė, ir kviečia pasigaminti.

Gaminimo eiga

  • Orkaitę įkaitiname iki 220 C.

  • Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

  • Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame apie 3 min., kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus ir krakmolą, pirmiausia – 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.

  • Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).

  • Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo kilimėlį su krašteliu. Supilame tešlą, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 6 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo kilimėlį. Biskvitą paliekame visiškai atvėsti.

  • Gaminame kremą: sviestą plakame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmaišome per sietelį pertrintą varškę.

  • Gautu kremu ištepame atvėsusį biskvitą. Susukame į ritinėlį, suvyniojame į kepimo popierių, paliekame pailsėti per naktį.

  • Prieš patiekiant, vyniotinis gali būti dekoruojamas plakta grietinėle arba barstomas cukraus pudra.

  • Skanaus.

Patarimais, kaip gaminti vyniotinį, kad pavyktų kuo geriau, Vaiva dalijasi šiame tekste: Vaiva tikina: pagaminti Kuršėnų vyniotinį labai paprasta, tik reikia žinoti keletą paslapčių