Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Vanduo 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Pienas 1 stiklinė
Porcijos: 8
Ją galima paruošti dviem būdais: su vasariniu moliūgu arba brokoliu ir pelėsiniu sūriu arba paprastu varškės sūriu. Pica su mėlynuoju pelėsiniu sūriu suteiks įdomų skonio pojūtį, o su varškės sūriu ji bus palyginti įprasta, bet irgi skani.

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus, susmulkintą sviestą ir druską, kad išeitų trupininga masė.

Supilkite vandenį ir išminkykite vientisą tešlą.

Išlipdykite ja kepamuoju popieriumi išklotos 24 cm skersmens išardomos formos dugną ir padėkite pusei valandos į šaldytuvą.

Supjaustykite kumpį kubeliais ir pakepinkite šaukšte aliejaus.

Susmulkinkite vasarinį moliūgą bei grybus ir atskirai pakepinkite taip pat šaukšte alyvuogių aliejaus (brokolį supjaustykite mažesniais žiedynais ir įmerkite minutei į karštą pasūdytą vandenį, paskui išskaidykite žiedynus į dar mažesnius ir, nemaišydami kitų sudedamųjų dalių, sudėliokite ant pyrago papločio).

Pagardinkite druska ir pipirais.

Suplakite kiaušinius, padruskinkite ir supilkite pieną.

Suberkite kumpį, vasarinį moliūgą ir grybus ant tešlos.

Užpilkite kiaušinių maišiniu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Supjaustykite griežinėliais pelėsinį sūrį ir padenkite jais picą (jeigu sūris tarkuotas – apibarstykite juo picą).

Kepkite dar 25-30 minučių, kol pica įgaus gražią rudą spalvą.

Patiekite su šviežiomis salotomis.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai