Ingredientai

Miltai 1 stiklinė
Vanduo arba augalinis pienas (kambario temperatūros) 0.5 stiklinės
Cukrus 1.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Aguonos 0.3 stiklinės
Porcijos: 8
Kaip išsikepti skanius kūčiukus, kurie būtų nesunkiai pagaminami? Štai paprastu ir nesudėtingu receptu dalijasi tinklaraštis „AuGalingas pirmadienis“.

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite vandenį/augalinį pieną su cukrumi ir mielėmis. Palikite 5 – 10 minučių.

2. Įmaišykite aguonas ir druską.

3. Įmaišykite po trečdalį miltų. Sudėję visus miltus jau galite imti ir tešlą minkyti rankomis, kol ji prie jų nebelips.

4. Tešlą įdėkite į švarų dubenėlį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.

5. Tadai vėl išminkykite tešlą ir padarykite rutuliuką.

6. Padalinkite jį į 8 dalis ir iš jų suformuokite tešlos dešreles.

7. Šias dešreles supjaustykite į maždaug 1 – 1,5 cm dydžio gabaliukus.

8. Kepkite 180 C orkaitėje 10 – 12 minučių.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai