Ingredientai

Miltai 500 g
Vanduo 200 ml
Aguonos 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi. Į išsijotus miltus suberkite druską ir aguonas, supilkite aliejų ir ištirpintas mieles. Užminkykite tešlą.

2. Paminkykite apie 10 minučių, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Uždenkite švariu audiniu ir palikite šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).

3. Iš pakilusios tešlos suvoliokite piršto storio volelius ir supjaustukite nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į karštą orkaitę.

4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai