Ingredientai

Žirniai 0.5 stiklinės
Medus 2 šaukštai
Razinos 3 šaukštai
Lazdyno riešutai 3 šaukštai
Migdolai 2 šaukštai
Porcijos: 6
Kūčia – ritualinis Kūčių patiekalas, be kurio nebuvo įsivaizduojamas šventinis stalas nė vienuose namuose. Tikėta, kad grūdai ir žirniai simbolizuoja skalsius metus, gerą derlių, medus atneš gerą sveikatą, riešutai suteiks pilnatvę, o spanguolės apsaugos nuo priešų.

Gaminimo eiga

1. Perlines kruopas ir žirnius užmerkite ir palikite per naktį.

2. Aguonas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite per naktį.

3. Kruopas ir žirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 20-30 minučių.

4. Razinas ir džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 20-30 minučių.

5. Kiek atvėsusias perlines kruopas sumaišykite su medumi, nukoštomis aguonomis, razinomis ir spanguolėmis.

6. Riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į košę.

7. Patiekite po didelį šaukštą Kūčios įdedant į nedideles ledaines.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“