Ingredientai
Porcijos: 4
Ar žinojote, kad svarbiausias Kūčių patiekalas, patekdavęs ant kiekvienos šeimos stalo, anksčiau buvo Kūčia? Jis gaminamas iš daigintų kviečių, džiovintų vaisių, aguonų, riešutų ir medaus.
Gaminimo eiga
1. Kvietinės kruopos pamerkiamos nakčiai ir ryte išverdamos.
2. Aguonos pamirkomos virintame vandeniu, paskui sumalamos. Į jas sudedami džiovinti vaisiai, riešutai ir kviečiai. Viskas išmaišoma su medumi.
3. Kartais į šį mišinį dedama ir pupų, žirnių ar kanapių. Kūčia yra apeiginis patiekalas, kuris, taip tikėta, lemia derlingus ir vaisingus metus, todėl jo turėdavę paragauti visi namiškiai. Indas su Kūčia būdavo siunčiamas aplink stalą.