Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 175 °C.

2. Kriaušes nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Jas sudedame į dubenį ir sumaišome su imbieru.

3. Kambario temperatūros sviestą ištriname su ruduoju cukrumi, įmušame kiaušinius ir plakame, kol masė taps balkšva. Sudedame jogurtą ir dar kartą išplakame.

4. Atskirame inde sumaišome miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberiame į plakinį ir dar kartą išmaišome.

5. Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrečiame pusę tešlos, sudedame kriaušes, ant viršaus supilame likusią tešlą ir išlyginame paviršių.

6. Kepame orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Lazanija su varške
Reikia pasistengti
1 val.

Lazanija su varške

Veganiški kibinai
Reikia pasistengti
1 val.

Veganiški kibinai