Ingredientai
Kriaušės
4 vnt.
Imbieras
1 šaukštas
Sviestas
75 g
Rudasis cukrus
150 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Jogurtas
150 ml
Miltų
200 g
Migdolų
50 g
Kepimo milteliai
2 šaukštelis
Sezamo sėklos
1 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitiname iki 175 °C.
2. Kriaušes nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Jas sudedame į dubenį ir sumaišome su imbieru.
3. Kambario temperatūros sviestą ištriname su ruduoju cukrumi, įmušame kiaušinius ir plakame, kol masė taps balkšva. Sudedame jogurtą ir dar kartą išplakame.
4. Atskirame inde sumaišome miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberiame į plakinį ir dar kartą išmaišome.
5. Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrečiame pusę tešlos, sudedame kriaušes, ant viršaus supilame likusią tešlą ir išlyginame paviršių.
6. Kepame orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaus!