Ingredientai
Kriaušės
2 vnt.
Cikorijų gūželės
2 sauja
Ožkos sūris
350 g
Citrinos
1 vnt.
Apelsinai
1 vnt.
Pistacijos
1 sauja
Graikinių riešutų aliejus
4 šaukštas
Rožiniai pipirai
1 šaukštelis
Balzaminis actas
1 šaukštas
Porcijos: 4
Pikantiškos salotos su ožkos sūriu.
Gaminimo eiga
Sumaišykite sūrį su 2/3 tarkuotų citrinos ir apelsinų žievelių. Cikorijų gūžėms nupjaustykite karčius galiukus, nuimkite stambius lapus viršutinius lapus. Kiekvieną lapą aptepkite sūrio mase.
Sukapokite pistacijas. Iš aliejaus, apelsino sulčių, likusių žievelių ir druskos pagaminkite užpilą. Kriaušes ir avokadus nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėkleles, kaulus, kiekvieną puselę perpjaukite į tris dalis, apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite pistacijomis.
Sudėliokite kriaušių ir avokadų puseles ant cikorijos lapų, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite užpilu, balzaminiu actu, apibarstykite rožiniais pipirais. Iš karto patiekite į stalą.