Ingredientai
Sluoksniuota tešla
1 pakuotė
Rūkyta lašiša
100 g
Kiaušinis
1 vnt.
Sezamo sėklos
2 v. š.
Tepamas varškės sūris
200 g
Pienas
2 v. š.
Krienai
1 v. š.
Porcijos: 4
Krepšeliai su lašiša puikiai tiks vakarėliui, pasisėdėjimui ar Kūčių, Kalėdų, Velykų stalui. Pagaminti itin paprasta, o labai gardu. Krepšelių su lašiša receptu dalijasi tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė.
Gaminimo eiga
* Tešlą supjaustyti nedideliais kvadratėliais, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sezamų sėklomis ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
* Tuo tarpu sūrį sumaišyti su pienu, krienais, pagardinti prieskoniais ir gerai išsukti iki vienalytės masės.
* Ant iškepusių krepšelių dėti po vieną valgomą šaukštą kremo, gabalėlį lašišos, šiek tiek marinuotų svogūnų ir papuošti krapais.