Ingredientai
Miltai
150
g
„Dansukker“ šviesusis sirupas
1
šaukštas
„Dansukker“ ekologiškas cukrus
1
šaukštas
Sviestas
100
g
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Kiaušinių tryniai
5
vnt.
Grietinėlė
75
ml
Citrinų sultys
0.5
stiklinės
Citrinos žievelė
2
šaukštai
„Dansukker“ cukraus pudra
1
šaukštas
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa.
Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite.
Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.
Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę.
Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę.
Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30–35 min.
Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.
Atsiliepimai