Ingredientai

moliūgo (nulupto) 500 g
saliero (nulupto) 150 g
topinambo (nulupto) 100 g
svogūno 1 vnt.
judros sėklų ir rapsų aliejaus v. š.
maltos kalendros žiupsnelis
laurų lapų 2 vnt.
gvazdikėlių 5 vnt.
vandens 700 ml
ekologiškų vištienos sultinio kubelių 2 vnt.
pipirų mišinio žiupsnelis
konservuotų smulkintų pomidorų 260 g
česnako skiltelės 1 vnt.
mėgstamų konservuotų pupelių 200 g
Brinzos sūrio 100 g
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Mėgstamų prieskoninių žolelių (laiškinių česnakų, kalendrų, petražolių)
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Daržoves supjaustykite, dėkite į skardelę, išklotą sviestinu popieriumi. Apšlakstykite judros sėklų ir rapsų aliejumi, užberkite druskos, juodųjų pipirų. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai apskrus ir bus minkštos. Ant iškepusių daržovių berkite maltą kalendrą, laurų lapus, gvazdikėlius.

2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite ekologiškus vištienos sultinio kubelius. Kai užvirs, sudėkite visas keptas daržoves. Tada virkite 4–5 minutes. Įberkite pipirų mišinio.

3. Sudėkite konservuotus kapotus pomidorus. Įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.

4. Išimkite laurų lapus. Sutrinkite sriubą su virtuviniu trintuvu.

5. Suberkite pupeles ir pavirkite 1 min., kai pradės burbuliuoti, nuimkite nuo ugnies.

6. Pilkite sriubą į dubenėlį, berkite smulkintų žolelių, galite įdėti likusių pupelių ir užbarstyti patrupinto sūrio.

ALFO PATARIMAI:

· Kuo mažesniais gabalėliais supjaustysite daržoves kepimui, tuo greičiau jos iškeps.

· Moliūgų rūšis šiai sriubai neturi didelės reikšmės.

· Sriubą galite valgyti su įvairiomis bandelėmis.

· Jei mėgstate mėsą, galite į sriubą dėti kepintos aštrios dešros arba vištienos.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai