Ingredientai

Ryžiai 500 g
Lašinukai g
Mėtos žiupsnelis
Druska pagal skonį
Tikrasis, o ne bulvinis vėdaras visada skaniau.

Gaminimo eiga

Lašinukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su svogūnais, kuriuos reikia smulkiai. Pravėsusius sumaišyti su virtomis atvėsintomis kruopomis (kruopas, jeigu jos išmirkytos per naktį, virti pusvalandį)bei ryžiais. Sudėti susmulkintas džiovintas (jei yra žalių, dar geriau) mėtas.

Į gautą masę supilti kraują, išmaišyti, paragauti ir jei trūksta įdėti druskos. Būtina ragauti, nes kraujas,kad išsilaikytu ilgiau yra sūdomas. Jei kraujas nėra skystas, o gabaliukais, tai juos reikia sutraiškyti rankomis.

Tada gautą masę semti ir pikti į pasiruoštas žarnas, bet būtina palikti laisvos vietos, kad kepant per daug neišsipūstų ir nesusproginėtų. Įdarytas žarnas dėti į skardą ir jų viršų subadyti šakute - irgi kad nesusprogtų ir lengvai pro skylutes išeitų oras.

Į skardą reikia įpilti nedaug - maždaug puodelį vandens. Kepa iki 250-300 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Žarnų paruošimas: nusipirktas žarnas reikia gerai išmirkyti, kad nutirptų nuo jų druska. Todėl geriausia vėdarų kepimui ruoštis nuo ryto. Pamirkius žarnas vandenyje 10-15 min., vandenį nupilti ir ant žarnų užpilti kitą vandenį. Taip daryti maždaug 3-5 kartus.

Prieš žarnų naudojimą, paskutinį vandenį būtina paragauti - įsitikinti, kokio jis sūrumo. Vanduo neturi būti sūrus. Kitaip galima persūdyti vėdarus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai