Ingredientai
Kiaulienos faršas
500
g
Kalakutienos faršas
500
g
Svogūnai
1
vnt.
Majonezas
1
šaukštas
Kiaušiniai
1
vnt.
Petražolės
1
sauja
Česnakai
3
skiltelės
Malti džiūvėsėliai
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Pomidorai
5
vnt.
Vištienos sultinys
0.5
puodelio
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Sumaišykite kalakutienos ir kiaulienos faršus.
Įmuškite kiaušinius, įberkite maltų džiūvėsių, įdėkite majonezo ir prieskonių.
Česnaką išspauskite, svogūną ir petražoles smulkiai supjaustykite. Įmaišykite į faršo mišinį.
Gerai išminkykite, lipdykite kotletus, dėkite kept į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Pomidorus supjaustykite ir pertrinkite per sietelį. Pagardinkite druska ir pipirais. Tyrę sumaišykite su vištienos sultiniu.
Kotletus sudėkite glaudžiai į kepimo indą, ant viršaus tolygiai užpilkite pomidorų tyrės.
Uždenkite dangčiu arba kepimo folija ir dėkite troškintis į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 20 minučių.
Atsiliepimai