Ingredientai
Kiaulienos faršas
250
g
Jautienos faršas
250
g
Moliūgai
500
g
Svogūnai
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Balta duona
1
riekelė
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Aliejus
5
šaukštai
Pienas
3
šaukštai
Kmynai
žiupsnelis
Miltai
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Duoną užmerkite piene. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje (1 valg. šaukšte) apie 6 min. Sumaišykite faršą su kiaušinio tryniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais ir pakepintais svogūnais ir česnakais.
Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais. Faršą gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš mėsos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos miltuose ir apkepinkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš abiejų pusių. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar 5 min.
Atsiliepimai