Ingredientai

Aviena 600 g
Avienos lašinukai 150 g
Grikiai stiklinė
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Grikių miltai 5 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

0,5 stiklinės grikių užpilkite šiltu vandeniu, palikite 12 val. mirkti. Per šį laiką grikiai suminkštės. Jei neturite laiko, užpilkite grikius verdančiu vandeniu ir 1 val. palaikykite termose (bet nevirkite). Supilkite grikius į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo.

Supjaustykite avieną ir 100 g lašinių smulkiais gabalėliais, sumalkite mėsmale. Sumaišykite su grikiais ir dar kartą sumalkite.

Likusius avienos lašinius supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Likusius avienos lašinius išlydykite keptuvėje. Taukus palikite, kietus gabalėlius išimkite, juos galima suvalgyti su duona.

Į taukus suberkite svogūno gabalėlius, iškepkite iki minkštumo. Suberkite į faršą kartu su žaliu česnaku, įberkite druskos, pipirų bei aitriųjų paprikų. Įpilkite kelis šaukštus vandens ir 5 – 7 min. minkykite faršą.

Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus.

Kotletus apvoliokite grikių miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ant karštos viryklės apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kad paskrustų. Paskui sudėkite kotletus į kepimo skardą ir 160 laipsnių orkaitėje kepkite 10 – 15 min. Patiekite su žaliomis salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai