Ingredientai

Malta kiauliena 600 g
Česnakai 5 skiltelės
Santa Maria kotletų arba mėsos prieskonių mišinys 6 šaukšteliai
Santa Maria akmens druska malūnėlyje pagal skonį
Kiaušiniai 1 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Svogūnai 80 g
Česnakai 4 skiltelės
Garstyčios švelnaus skonio 100 g
Grietinėlė 400 ml
Santa Maria garstyčių grūdeliai 10 g
Santa Maria akmens druska malūnėlyje pagal skonį
Sviestas 50 g
Aliejus kepimui
Burokėliai 100 g
Salierų šakniavaisiai 100 g
Morkos 100 g
Pastarnokai 100 g
Sviestas kepimui
Alyvuogių aliejus kepimui
Santa Maria akmens druska malūnėlyje pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Susmulkinkite svogūnus bei česnako skilteles ir sumaišykite su prieskonių mišiniu bei malta mėsa. Įmuškite vieną kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite. Maltą mėsą padalykite į keturias dalis ir suformuokite kotletus. Kepkite keptuvėje, kol gražiai paruduos, o paskui 10 minučių kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles ir pakaitinkite puode kartu su garstyčių sėklomis. Įdėkite garstyčias ir truputį pašildykite. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol mišinys ims tirštėti. Galiausiai įdėkite sviesto ir druskos, jei norite.

Supjaustykite daržoves norimo dydžio gabaliukais ir virkite tik tiek, kad jos būtų kietokos. Burokėlius virkite atskirai. Sudėkite daržoves į keptuvę ir pakepkite svieste ir aliejuje, kol gražiai paruduos. Užberkite druskos.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai