Ingredientai
Grybai
500
g
Kopūstai
1
vnt.
Rauginti agurkai
1
vnt.
Aliejus
2
šaukštai
Pomidorų padažas
2
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
2
šaukštai
Actas (3%)
1
šaukštas
Cukrus
šaukštelis
Lauro lapai
1
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Grybai tinka šaldyti, sūdyti arba marinuoti. Jeigu turite džiovintų baravykų - troškinys bus ypatingai gardus.
Gaminimo eiga
1. Kopūstą supjaustykite ir šiek tiek apkepkite aliejuje. Įpilkite dar aliejaus, šiek tiek vandens, ir apie valandą patroškinkite. Likus 20 min. iki pabaigos sudėkite pomidorų padažą, cukrų, druską, pipirus, lauro lapą, actą.
2. Grybus supjaustykite šiaudeliais ir iškepkite aliejuje, o tada išimkite iš keptuvės. Tame pačiame aliejuje pakepkite svogūną, tada sumaišykite su grybais, sudėkite supjaustytą agurką, įberkite druskos, pipirų.
3. Pusę troškintų kopūstų sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus sudėkite grybų masę, o ant jos – likusius kopūstus. Apibarstykite šiupinį džiūvėsėliais, apšlakstykite aliejumi ir pakepkite orkaitėje.
Skanaus!
Atsiliepimai