Ingredientai
Vandens
1 l
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas
Cukraus
3 šaukštas
Lauro lapai
8 vnt.
Juodųjų pipirų
10 vnt.
Kvapieji pipirai
2 vnt.
Gvazdikėliai
1 vnt.
Acto
0.5 stiklinė
Želatinos
5 šaukštelis
Vandens
1 stiklinė
Gaminimo eiga
Pomidorus nuplaukite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jeigu pomidorai dideli - supjaustykite juos.
Į sterilizuotus stiklainius dėkite sluoksniais pomidorus ir svogūnus, viršutinis sluoksnis turėtų būti svogūnų.
4 litriniams stiklainiams reikės maždaug 1 litro marinato ir 5 arbat. šaukšt. želatinos, kurią reikia išbrinkinti stiklinėje vandens.
Iš nurodytų prieskonių ir litro vandens išvirkite marinatą, sumaišykite su ištirpinta stiklinėje vandens želatina ir užpilkite ant pomidorų stiklainiuose. Pridenkite dangteliais ir kaitinkite stiklainius puode su verdančiu vandeniu 20 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarykite.