Ingredientai
Vanduo
1
l
Druska
1
šaukštas
Cukrus
3
šaukštai
Lauro lapai
8
vnt.
Juodieji pipirai
10
vnt.
Kvepiantys pipirai
2
vnt.
Gvazdikėliai
1
vnt.
Cinamonas
žiupsnelis
Actas
0.5
stiklinės
Želatina
5
šaukšteliai
Vanduo
1
stiklinė
Gaminimo eiga
Pomidorus nuplaukite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jeigu pomidorai dideli - supjaustykite juos.
Į sterilizuotus stiklainius dėkite sluoksniais pomidorus ir svogūnus, viršutinis sluoksnis turėtų būti svogūnų.
4 litriniams stiklainiams reikės maždaug 1 litro marinato ir 5 arbat. šaukšt. želatinos, kurią reikia išbrinkinti stiklinėje vandens.
Iš nurodytų prieskonių ir litro vandens išvirkite marinatą, sumaišykite su ištirpinta stiklinėje vandens želatina ir užpilkite ant pomidorų stiklainiuose. Pridenkite dangteliais ir kaitinkite stiklainius puode su verdančiu vandeniu 20 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarykite.
Atsiliepimai