Ingredientai
Cukinijos
7
kg
Morkos
1.5
kg
Svogūnai
4
vnt.
Petražolių šaknys
3
vnt.
Pomidorų padažas
2
l
Aliejus
500
g
Druska
pagal skonį
Cukrus
pagal skonį
Actas
pagal skonį
Gaminimo eiga
Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas ir petražolių šaknis nuskuskite, sutarkuokite burokine trintuve. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kiekvienas daržoves atskirai. Pakepintas dėkite į puodą, supilkite actą, suberkite prieskonius ir pakaitinkite maišydami 10 minučių.
Į paruoštus stiklainius dėkite du šaukštus pomidorų padažo, tada sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus vėl uždėkite pora šaukštų padažo.
Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite verdančiame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 50 min, 1 l stiklainius - 1,5 val.
Atsiliepimai