Ingredientai

Saldintas kondensuotas pienas 200 g
Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 0.75 stiklinės
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Kiaušinių baltymai 3 vnt.
Soda 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Kondensuotas saldintas pienas užpilui 200 g
Šis pyragas yra labai minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis receptas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, nes pyragas tiesiog negali nepavykti.

Gaminimo eiga

1. Grietinę gerai sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų.

2. Sviestą ištirpdome mikrobangų krosnelėje, paliekame, kad pravėstų.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos masės. Įmaišome pravėsusį sviestą, kondensuotą pieną, grietinę, po to sumaišome masę su miltais.

5. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Plakame, kol baltymai suputoja, bet nereikia išplakti iki standžių putų. Tuomet lėtai šaukštu įmaišome į biskvito masę.

6. Tešlą supilame į stačiakampę ar apvalią kepimo formą (jei kepsite didelėje formoje – išeis plonesnis, bet geriau susigers užpilas, jei kepsite mažesnėje formoje – tuomet gausite storesnį pyragą, bet reikės papilstyti užpilą ant viršaus, kol susigers). Aš kepiau stiklinėje kepimo formoje (35 cm x 23 cm).

7. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min. (priklauso nuo formos dydžio). Kepimo pabaigoje pyragą patikriname dantų krapštuku, ar iškepęs. Pyragas turi parusti ir atšokti nuo formos kraštų.

8. Užpilas – sviestą išlydome keptuvėje, įmaišome kondensuotą pieną ir vis pamaišydami kaitiname kelias minutes. Jei naudosite 150 g sviesto – gausite tirštesnį užpilą, jei naudosite 200 g sviesto – gausite skystesnį užpilą (geriau įsigers į pyragą).

9. Kai biskvitas iškeps – išimkite iš orkaitės, palikite šiek kiek pravėsti, subadykite visą biskvito paviršių dantų krapštuku ir užpilkite dar šiltu užpilu, palikite, kad įsigertų.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai