Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Vanduo 100 ml
Druska žiupsnelis
Bulvės 400 g
Sviestas 1 šaukštas
Džiovinti baravykai 100 g
Druska žiupsnelis
Petražolės žiupsnelis
Krapai žiupsnelis
Porcijos: 4
Dar vienas receotas šv. Kūčų stalui – virtiniai su bulvėmis ir džiovintais baravykais. Valgykite karštus be jokio padažu ar su veganišku jogurtu. Virtinius su bulvėmis ir džiovintais baravykais gaminkite keliese – bendras darbas ruošiant šventinį stalą vienija.

Gaminimo eiga

* Įdarui grybus užpilkite vandeniu arba pienu ir palikite 1-2 val.

* Nupilkite nuo grybų vandenį (pieną), grybus lengvai nuspauskite ir apkepinkite svieste kartu su smulkintais svogūnais.

* Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir paruoškite piurė. Į bulvių piurė sudėkite apkepintus su svogūnais grybus, įberkite druskos, pipirų, smulkintų žalumynų, viską gerai išmaišykite.

* Miltus persijokite. Į šaltą vandenį įmuškite kiaušinį, berkite druską ir viską gerai išmaišykite. Pamažu maišant, palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-40 min.

* Tešlą plonai iškočiokite (1,5 mm storio), stikline išspauskite apvalius skridinėlius.

* Ant kiekvieno skridinėlio dėkite po arbatinį šaukštelį paruošto faršo, tešlos kraštus patepkite išplaktu kiaušiniu ir sulipinkite.

* Koldūnų kraštus sulenkite „kasele“.

* Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol jie iškils į paviršių. Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti skysčiui. Valgykite vienus arba patiekite su sviestu arba grietine.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai