Ingredientai

kokosų drožlių 150 g
ištirpinto kokosų aliejaus 3 a. š.
agavų sirupo (tinka ir klevų ar kitas) 3 v. š.
nesaldinto augalinio pieno 2 v. š.
vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto a. š.
druskos žiupsnelis
riešutų ar džiovintų vaisių (nebūtina)
juodojo šokolado
Porcijos: 3
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Paruošimas:

1. Į maisto smulkintuvą suberkite kokosų drožles, vanilinį cukrų, žiupsnį druskos, supilkite aliejų, sirupą ir augalinį pieną. Smulkinkite kartas nuo karto pagramdant nuo kraštų, kol gausis rupi, bet suspaudus delne sulimpanti masė.

2. Rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus (jų tarp delnų volioti nepavyks – byrės, todėl reikia juos sumaigyti). Į vidurį galima įsprausti riešutą arba džiovintą vaisių.

3. Palaikykite kukuliukus šaldytuve bent 10 min - kol kokosų aliejus sukietės.

4. Pavoliokite kukulius ištirpintame šokolade, dėkite ant aliejumi pateptos lėkštės (kad stingdami nepriliptų) ir dėkite į šaldytuvą dar bent 15 minučių.

Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai