Kokosinė kopūstų sriuba – netradicinio skonio patiekalas, kuris maloniai nustebins. Kopūstai padeda stiprinti imunitetą, pristabdyti senėjimo procesus ir yra ypač naudingi virškinimui. Juolab, kad su šia daržove galima nebrangiai ir skaniai pagaminti net gurmaniškus patiekalus. Kokosinė kopūstų sriuba patiks visai šeimai.

Gaminimo eiga

  • Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti smulkintas morkas bei svogūnus – ant nedidelės kaitros patroškinkite juos apie 10 minučių.

  • Tada į keptuvę dėkite smulkintus česnaką, imbierą bei kumino sėklas, pakepkite apie 1 minutę.

  • Supilkite sultinį, kokoso pieną arba grietinėlę (jos reikėtų 0,5 stiklinės), ciberžolę ir nuplautus raudonuosius lęšius – viską troškinkite ant nedidelės kaitros 10 minučių.

  • Tada sudėkite supjaustytus kopūstus, uždenkite ir troškinkite dar 10–15 minučių.

  • Baigus virti, įmaišykite žaliosios citrinos sultis ir kapotą kalendrą.

Receptu dalijasi „Maxima“