Granola – maistingi ir skanūs pusryčiai. Verta pasigaminti didelį stiklainį. Rytais, kai reikia skubėti, per kelias minutes granolą sumaišysite su jogurtu ar pienu ir pusryčiai bus paruošti. Taip pat granola labai tinka košei gardinti ar tiesiog kaip užkandis.

Gaminimo eiga

1. Ištirpinkite medų su kokosų aliejumi.

2. Susmulkinkite riešutus iki norimo dydžio gabalėlių.

3. Sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus abrikosus ir razinas. Paruoštą mišinį sumaišykite su tirpintu medumi ir kokosų aliejumi.

4. Į kepimo skardą įklokite kepimo popieriaus lakštą ir suberkite mišinį. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kas 7-10 min. gerai išmaišant.

5. Pasmulkinkite abrikosus ir razinas. Sudėkite ir kepkite dar 10 min., pusiaukelėje taip pat išmaišykite.

6. Granolą palikite skardoje atvėsti. Atvėsusią perkelkite į sandarų indą.